hem


välkommen till
PETRA UTVECKLING & HÄLSA ...

... en sida om personlig utveckling, livsstil och hälsa!

Personlig utveckling, livsstil och hälsa handlar för mig om medvetenhet och balans i livet. Det innebär att inta ett helhetsperspektiv utifrån; kost, rörelse, sömn och återhämtning samt om vikten av medveten närvaro och en hälsosam andning. Det handlar också om att skapa en medveten inredning och miljö runt om kring sig med balans och harmoni. Vårt inre och vårt yttre samspelar och intrycken vi får från omgivningen påverkar våra tankar, känslor och vårt välbefinnande. 

Aktuellt
Vill du utbilda dig till mindfulnessinstruktör? 
Mindfulnesscenter AB, Sveriges ledande utbildare inom mindfulness, erbjuder kvalitativa instruktörsutbildningar online enligt ett koncept som är positivt utvärderat i svensk forskning. 
Mer info och anmälan hittar du här: https://www.mindfulnesscenter.se
Passa på att anmäla dig till nästa utbildningsomgång med start den 1 juni!

Uppge rabattkod PETRABERTILSSON10 i samband med bokningen och få 10 % rabatt!

Gå en introduktionsdag i mindfulness online!
Mindfulnesscenter AB, Sveriges ledande utbildare inom mindfulness, erbjuder kvalitativa utbildningar online enligt ett koncept som är positivt utvärderat i svensk forskning. Introduktionsdagen ger dig grunderna i mindfulness, oavsett om du vill komma igång med egen träning eller om du avser att arbeta med mindfulness som verktyg i ditt arbete. Under heldagsutbildningen varvas teori med praktiska mindfulnessövningar. Vi praktiserar alla grundövningarna i mindfulness och diskuterar hinder för träning.
Mer info och anmälan hittar du här: https://www.mindfulnesscenter.se/
Missa inte att anmäla dig till nästa introduktionsdag den 1 juni.
Uppge rabattkod
PETRABERTILSSON10 i samband med bokningen och få 10 % rabatt!


Mindfulnesskurser
Nyfiken på mindfulness (5 ggr) - kursstart för 2021 läggs ut framöver.
Kursen genomförs i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan i Halland. För mer info, läs mer här

The power of mindfulness

Hur kan vi förändras? I detta banbrytande TEDx talk för Shauna Shapiro samman modern neurovetenskap och gammal österländsk visdom för att visa hur mindfulness kan ge positiva förändringar i våra hjärnor och i våra liv.
What you pratice grows stronger ... 

Individuell coaching

Mindfulness som stresshantering

Vill du bli mer närvarande i nuet, minska din stress och oro och leva ett mer medvetet och lugnare liv? Vill du kunna ta hand om dig själv och möta vardagens svårigheter och utmaningar på ett bättre sätt? Då kan Mindfulness vara något för dig!

I mindfulness övar vi på att vara medvetet närvarande, här och nu. Regelbunden mindfulnessträning ökar vår koncentrationsförmåga och uppmärksamhet, minskar vår stress och oro och lär oss att hantera stressiga, svåra och utmanande situationer i vardagen på ett bättre sätt. Med individuell coaching får du grundläggande kunskaper och redskap för att utöva mindfulness praktiskt i din vardag. Coachingtillfällena förläggs utomhus alternativt digitalt via dator, inga förkunskaper krävs.

Individuell coaching
Medveten Andning 
Vill du komma igång med att förbättra dina andningsvanor och minska din stress? Då kan 7-stegs programmet "28-dagars Medveten Andningsträning" vara till stor hjälp!
Inom Medveten Andning strävar vi efter goda andningsvanor. En långsam, låg och rytmisk andning som är in och ut genom näsan får oss att slappna av och triggar parasympatikus, vårt lugn- och ro-system. Andningen är det mest kraftfulla verktyg vi har i stresshantering. Genom att ta kontroll över vår andning och förbättra sättet vi andas på kan vi syresätta kroppen på ett effektivare sätt och därmed må bättre. 
Mindfulness på arbetsplatsen
Mindfulness på arbetsplatsen är en förebyggande och hälsofrämjande insats som, i allt fler studier, visar sig göra nytta i arbetslivet och på arbetsplatser. Att träna mindfulness leder till ökad självmedvetenhet och ökad förmåga att hantera prövningarna i dagens arbetsliv.

Petra Bertilsson                                                              Petra Utveckling & Hälsa

petrautvecklinghalsa@gmail.com                          070-558 48 61