mindfulness på arbetsplatsen

Att ha välmående, motiverade och kreativa medarbetare som trivs på arbetsplatsen ger vinster för både individ, företag och samhälle. Söker du en metod för detta? Vill du få till hållbara förutsättningar och satsa på en kostnadseffektiv och långsiktig förändring, något som gör skillnad i grunden? Då kan konceptet - Mindfulness på arbetsplatsen - vara en lösning för just din arbetsplats! 

Mindfulness på arbetsplatsen är en förebyggande och hälsofrämjande insats och visar sig i allt fler studier göra nytta i arbetslivet och på arbetsplatser. Att träna mindfulness leder till ökad självmedvetenhet och ökad förmåga att hantera prövningar i dagens arbetsliv.

Mindfulness ger effekter för både individ och organisation så som ökad effektivitet och produktivitet, mer stabila och balanserade medarbetare och ledare, hållbara team, bättre kommunikation, mindre konflikter och ökad trygghet inför förändringar. Likaså visar forskning minskade sjukskrivningstal och bättre återgång till arbetet efter sjukskrivning. Även korta mindfulnessövningar som utövas regelbundet har visat sig ge denna effekt.
 

Mindfulness på arbetsplatsen skräddarsys efter önskemål och behov utifrån de unika förutsättningarna på varje arbetsplats. 


Exempel på innehåll:

  • Föreläsningar och workshops
  • Ett helhetskoncept (uppstart, genomförande och uppföljning) där medarbetarna utövar korta, dagliga mindfulnessövningar (10 min) på arbetstid utifrån en e-kurs. 
  • Coaching av medarbetare och ledare, både individuellt och i grupp.
  • Mindfulness vid rehabilitering

Just nu erbjuder vi tillsammans med Pernilla Dahnberg på Pilatesstudion Falkenberg ett skräddarsytt koncept kring mindfulness på arbetsplatsen. Tveka inte att höra av er här, för mer information eller ett förutsättningslöst möte!